[Company Logo Image] - "Constructii" - Revista stiintifica editata de INCD URBAN-INCERC, Sucursala INCERC Bucuresti

Scurt istoric
Pagina principala Scurt istoric Pentru autori Colegiu editorial Arhiva Contact Links
 

<< >>

Impressum: Nr. 1-2/2019

RSS

Revista a aparut in anul 1949 sub numele "REVISTA CONSTRUCTIILOR SI MATERIALELOR DE CONSTRUCTII", ca organ al Ministerului Constructiilor Industriale.
Sub acest nume revista a aparut cu o ritmicitate de 12 numere pe an pana in anul 1970 inclusiv, insumand 22 de volume anuale.
 

Din anul 1971 revista apare sub numele "CONSTRUCTII", pastrat pana in prezent.

                                                                     

     

                  

Din anul 1992 INCERC este unicul editor al revistei CONSTRUCTII. In acelasi an a fost inregistrata si a primit codul ISSN 1221 - 2709, cod detinut si in prezent.

In structura prezentata, revista CONSTRUCTII a aparut in timp insotita de suplimente de specialitate:

- intre anii 1979-1981 - INSTALATII - supliment editat de INCERC (4 nr. / an);

- in anii 1984, 1987 si 1988 -  MECANIZAREA CONSTRUCTIILOR - supliment editat de Ministerul Constructiilor Industriale

Incepand cu anul 2006 revista CONSTRUCTII apare sub numele sau consacrat, cu mentiunea  Serie Noua, (anul LIV). In noua sa forma revista are o aparitie de doua numere pe an. Articolele publicate sunt in sistem bilingv (romana, engleza), respectand forma de prezentare a revistelor internationale indexate ISI.

Incepand cu numarul 1 / 2009, anul LVII de aparitie al revistei, si pana in anul 2011, aceasta a fost editata in parteneriat de catre Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Constructii, Urbanism si Dezvoltare Teritoriala Durabila, URBAN-INCERC, sucursala INCERC - Bucuresti si Asociatia Generala a Inginerilor din Romania, AGIR. Din anul 2012, revista este editata de URBAN-INCERC.

 Revista are continut eminamente stiintific, prezentand articole si recenzii cu nivel stiintific de excelenta in domeniu.

Colegiul de redactie, format din specialisti de marca din domeniu, din tara si din mediile stiintifice ale unor institute consacrate internationale, asigura recenzia si acceptarea articolelor care pot fi publicate in revista. Revista publica articole redactate  atat de specialistii romani, cat si de specialisti straini, in conformitate cu instructiunile incluse  atat in revista, cat si pe site-ul acesteia.

Revista cu caracter eminamente tehnic si stiintific publicata practic fara intrerupere pe durata de peste 60 de ani, "Constructii" poate fi considerata una din revistele stiintifice de prestigiu atat la nivel national, cat si international, fiind singura revista cu o problematica adresata exclusiv specialistilor din constructii, atat celor din cercetarea stiintifica, cat si celor din invatamantul superior.

Totodata valoarea articolelor publicate, recomanda revista CONSTRUCTII absolventilor institutiilor de invatamant superior care isi perfectioneaza pregatirea prin cursuri doctorale.


Editor Sef,
Dr. ing. Emil-Sever GEORGESCU
 

Scurt istoric • Pentru autori • Colegiu editorial • Arhiva • Contact • Links

E-mail: constructii.journal @gmail.com
Copyright 2019 Revista "Constructii"